Image
![Fot. Marta Raj/Instytut Badań Internetu i Mediów Społecznościowych Sp. z o. o. (1)](/sites/default/files/styles/custom_image_737_416/public/2024-03/1_23.jpg?itok=dpoTyZZG)
O prawdziwej wartości odżywczej produktów mięsnych
W dniu 12 marca br. odbyła się konferencja prasowa pt: „O prawdziwej wartości odżywczej produktów mięsnych” zorganizowana przez Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP w ramach kampanii informacyjno-edukacyjnej pt. „Daj Gryza”. W spotkaniu z dziennikarzami wziął udział Tomasz Parzybut - prezes SRW RP oraz dr hab. Dariusz Lisiak - prof. IBPRS z Instytutu Biotechnologii Przemysłu Rolno - Spożywczego im. prof. W. Dąbrowskiego PIB w Warszawie z prezentacją na temat wartości odżywczych mięsa oraz zagrożeń stosowania diety wegetariańskiej.
- 12.03.2024, 13:29
- Kategoria: Zdrowie i styl życia
- Źródło: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczpospolitej Polski